Tiryaki Board

Tam Versiyon: حزب انوار التحصين لسيدى احمد بن ادريس
Şu anda arşiv modunu görüntülemektesiniz. Tam versiyonu görüntülemek için buraya tıklayınız.
حزب انوار التحصين لسيدى احمد بن ادريس

بسم الله الرحمن الرحيم

وصلي اللهم على مولانا محمد وعلى آله في كل لمحة ونفس عدد ما وسعه علم الله بسم الله ما شاء الله لا يسوق الخير إلا الله بسم الله ما شاء الله لا يصرف السوء إلا الله

بسم الله ما شاء الله ما كان من نعمة فمن الله بسم الله وبالله ومن الله وعلى الله وفي الله ولا حول ولا قوة إلا بالله بسم الله افتتحت وبالله اختتمت وعلى الله توكلت لا قوة إلا بالله دخلت في طي أمواج أسرار الحجب النورانية التي لا يطيق الناظر إلى كشف حقائقها ائتزرت بسرادق الهيبة المنزلة من أسرار أنوار الجلال وترديت بالإمدادات الواصلة إلي من أسرار أنوار أسماء الله الحسنى واكتنفت بكنف الله المطلق الذي منع عني أذى كل مخلوق من أهل السماوات وأهل الأرضيين , حرز الله مانع وسر أسمائه دافع ونور جلاله لامع وبهاء جماله ساطع فمن أرادني بسوء أو كادني بكيد كان بإذن الله ممنوعاَ مدفوعا وكنت بأمر الله محفوظاَ معصوما مؤيداَ منصورا وامتنع كل شيطان قهر كل جبار وذل كل متكبر وخضع كل متكبر وسلطان لهيبة عظمة جلال الله امتنع السوء عني واندفع وظهر نور النصر ولمع وبدا سر أسماء الله وسطع وذل كل من الجن والإنس وخضع ( إن عبادي ليس لك عليهم سلطان وكفى بربك وكيلا )

ماشاء الله كان وما لم يشأ لم يكن أعلم أن الله على كل شيء قدير وأن الله قد أحاط بكل شيء علما وأحصى كل شيء عددا

( حم ـ حم ـ حم ـ حم ـ حم ـ حم ـ حم )

حم الأمر وجاء النصر وخمدت نار العداوة والحرب قل هو الله ربي لا إله إلا هو عليه توكلت و إليه متاب

( فإن تولوا فقل حسبي الله لا إله إلا هو عليه توكلت وهو رب العرش العظيم ) ( سبعاَ )

بسم الله أشرق نور الله وظهر كلام الله وثبت أمر الله ونفذ حكم الله واستعنت بالله وتوكلت على الله تحصنت بخفي لطف الله وبلطيف صنع الله وبجميل ستر الله وعظيم ذكر الله وبقوة سلطان الله دخلت في كنف الله واستجرت برسول الله برئت من حولي وقوتي واستعنت بحول الله وقوته اللهم استرني في نفسي وديني وأهلي بسترك الذي سترت به ذاتك فلا عين تراك ولا يد تصل إليك يارب العالمين احجبني عن القوم الظالمين بقوتك ياقوي يامتين وصلى الله على مولانا محمد وعلى آله في كل لمحة ونفس عدد ما وسعه علم الله

بسم الله الرحمن الرحيم ( بسم الله مجريها ومرساها إن ربي لغفور رحيم إنا فتحنا لك فتحا مبينا ليغفر لك الله ما تقدم من ذنبك وما تأخر ويتم نعمته عليك ويهديك صراطا مستقيما وينصرك الله نصرا عزيزا )

( نصر من الله وفتح قريب وبشر المؤمنين ) ( تسعاَ )

قل كونوا حجارة أو حديداَ أو خلقاَ مما يكبر في صدوركم ولا حول ولا قوة إلى بالله العلي العظيم

بسم الله الرحمن الرحيم ( إذا جاء نصر الله والفتح ورأيت الناس يدخلون في دين الله أفواجا فسبح بحمد ربك واستغفره إنه كان توابا )

وصلي اللهم على مولانا محمد وعلى آله في كل لمحة ونفس عدد ما وسعه علم الله من الأذل إلى الأبد .
Seyîdî Ahmed İbn İdrîs'in "Hizb-i Envârü't-Tahsîn" adlı duasının Türkçe okunuşu aşağıdadır.

Seyîdî Ahmed İbn İdrîs'e Ait "Korunma Nurları Hizbi"

Bismillahirrahmanirrahim

Ve salli'llâhümme alâ mevlânâ Muhammedin ve alâ âlihî fî külli lemhatin ve nefesin adede mâ vesi'ahû ilmu'llâh.

Bismillâhi mâ şâ'allâh, lâ yesûku'l-hayra illâ'llâh. Bismillâhi mâ şâ'allâh, lâ yasrifu's-sûe illâ'llâh.

Bismillâhi mâ şâ'allâh, mâ kâne min ni'metin femin'llâh. Bismillâhi ve bi'llâhi ve min'llâhi ve alâ'llâhi ve fî'llâh. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ bi'llâh.

Bismillâhi'ftetahtü ve bi'llâhi'htetemtu ve alâ'llâhi tevekkeltü. Lâ kuvvete illâ bi'llâh. Daḫaltü fî tayyi emvâci esrâri'l-hucubi'n-nûrâniyyeti'lletî lâ yutîku'n-nâziru ilâ keşfi hakâikihâ.

İ'tezeratü bi surâdiki'l-heybeti'l-münzeleti min esrâri envâri'l-celâl ve teraddeytü bi'l-imâdâti'l-vâsilati ileyye min esrâri envâri esmâillâhi'l-hüsnâ. V'ektenefetü bi kenefi'llâhi'l-mutlaki'llezî menea annî ezâ külli maḫlûkın min ehli's-semâvâti ve ehli'l-ardîn.

Hirzu'llâhi mâniun ve sirru esmâihî dâfiun ve nûru celâlihî lâmiun ve behâu cemâlihî sâtıun. Femen erâdenî bi sûin ev kâdenî bi keydin kâne bi izni'llâhi memnûan medfûan ve küntü bi emri'llâhi mahfûzan ma'sûman müeyyeden mansûra.

V'emtenea küllü şeytânin, kuḫire küllü cebbârin, ve zelle küllü mütekebbirin ve ḫadaa küllü mütekebbirin ve sultânin li heybeti azameti celâli'llâh. İ'mtenea's-sûu annî v'endefea. Ve zahara nûru'n-nasri ve lemea. Ve bedâ sirru esmâi'llâhi ve satea. Ve zelle küllün mine'l-cinni ve'l-insi ve ḫadaa. "İnne ibâdî leyse leke aleyhim sultânun, ve kefâ bi Rabbike vekîlâ."

Mâ şâ'allâhu kâne, ve mâ lem yeşe' lem yekun. A'lemu enne'llâhe alâ külli şey'in kadîr. Ve enne'llâhe kad ehâta bi külli şey'in ilmen ve ahsâ külle şey'in adedâ.

(Hâ Mîm - 7 defa)

Humme'l-emru ve câe'n-nasru ve ḫamedet nâru'l-adâveti ve'l-harb. Kul huva'llâhu rabbî lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve ileyhi metâb.

"Fe in tevellev fe kul hasbiyallâhu lâ ilâhe illâ hû, aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbu'l-arşi'l-azîm." (7 defa)

Bismillâhi eşreka nûru'llâh. Ve zahara kelâmu'llâh. Ve sebete emru'llâh. Ve nefeze hükmü'llâh. V'esta'antu bi'llâh. Ve tevekkeltü alâ'llâh. Tahassantü bi ḫafîyyi lutfi'llâh. Ve bi latîfi sun'i'llâh. Ve bi cemîli setri'llâh. Ve azîmi zikri'llâh. Ve bi kuvveti sultâni'llâh. Daḫaltü fî kenefi'llâh. V'estecertü bi rasûli'llâh. Beri'tü min havlî ve kuvvetî. V'esta'antu bi havli'llâhi ve kuvvetihî.

Allâhümme'sturnî fî nefsî ve dînî ve ehlî bi sitrike'llezî seterte bihî zâteke felâ aynün terâke ve lâ yedün tasılü ileyke yâ Rabbe'l-âlemîn. Ahcübnî ani'l-kavmi'z-zâlimîne bi kuvvetike yâ kavîyyu yâ metîn. Ve sallâ'llâhu alâ mevlânâ Muhammedin ve alâ âlihî fî külli lemhatin ve nefesin adede mâ vesi'ahû ilmu'llâh.

Bismillahirrahmanirrahim

"Bismillâhi mecrâhâ ve mursâhâ, inne rabbî le gafûrun rahîm."

"İnnâ fetahnâ leke fethan mubînâ. Li yagfira leke'llâhu mâ tekaddeme min zenbike ve mâ teahhara ve yütimme ni'metehû aleyke ve yehdîke sırâtan mustakîmâ. Ve yansurake'llâhu nasran azîzâ."

"Nasrun min'llâhi ve fethun karîb, ve beşşiri'l-mu'minîn." (9 defa)

Kul kûnû hicâreten ev hadîden, ev halken mimmâ yekburufî sudûrikum. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ bi'llâhi'l-aliyyi'l-azîm.

Bismillahirrahmanirrahim

"İzâ câe nasru'llâhi ve'l-feth. Ve raeyte'n-nâse yedḫulûne fî dîni'llâhi efvâcâ. Fe sebbih bi hamdi rabbike v'estagfirh, innehû kâne tevvâbâ."

Ve sallâ'llâhu alâ mevlânâ Muhammedin ve alâ âlihî fî külli lemhatin ve nefesin adede mâ vesi'ahû ilmu'llâhi mine'l-ezeli ile'l-ebed.
Seyîdî Ahmed İbn İdrîs'in "Korunma Nurları Hizbi" duasının Türkçe tercüme ve meali aşağıdadır:

Seyîdî Ahmed İbn İdrîs'e Ait "Korunma Nurları Hizbi" Duasının Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Allah'ım, efendimiz Muhammed'e ve onun ailesine, ilminin kuşattığı her an ve nefes sayısınca salat ve selam eyle.

Allah'ın dilediği olur. Hayrı ancak Allah sevk eder. Allah'ın dilediği olur. Kötülüğü ancak Allah giderir.

Allah'ın dilediği olur. Ne nimet varsa Allah'tandır. Allah'ın adıyla, Allah ile, Allah'tan, Allah üzerine, Allah içindir. Güç ve kudret ancak Allah'tandır.

Allah'ın adıyla başladım, Allah ile bitirdim, Allah'a tevekkül ettim. Güç ancak Allah'tandır. Nuranî perdelerin sırlarının dalgaları arasına girdim ki, hiçbir göz onun hakikatlerini ortaya çıkarmaya güç yetiremez. Celal nurunun sırlarından indirilmiş heybet perdesiyle büründüm ve Allah'ın güzel isimlerinin nurlarının sırlarından bana ulaşan yardımlarla donandım. Beni göklerin ve yerin bütün sakinlerinin eziyetinden koruyan mutlak Allah'ın himayesiyle çevrildim.

Allah'ın koruması engeldir, O'nun isimlerinin sırrı defedicidir, O'nun celalinin nuru parlayıcıdır, O'nun cemalinin parıltısı aydınlatıcıdır. Kim bana kötülük isterse veya bana bir tuzak kurarsa, Allah'ın izniyle engellenmiş ve defedilmiştir. Ben de Allah'ın emriyle korunmuş, masum, desteklenmiş ve yardım edilmişimdir.

Bütün şeytanlar engel olundu, bütün zorbalar boyun eğdirildi, bütün kibirliler zelil kılındı, bütün kibirliler ve hükümdarlar Allah'ın celalinin heybetine ve azametine boyun eğdi. Kötülük benden uzaklaştı ve defedildi, zaferin nuru ortaya çıktı ve parladı. Allah'ın isimlerinin sırrı göründü ve aydınlattı. Cinlerden ve insanlardan herkes zelil ve itaatkar oldu. "Şüphesiz ki, benim (samimi) kullarım üzerinde senin bir gücün yoktur. Vekil olarak Rabbin sana yeter."

Allah'ın dilediği oldu, dilemediği ise olmadı. Biliyorum ki Allah her şeye kadirdir ve ilmiyle her şeyi kuşatmıştır, her şeyi sayıca saymıştır.

(Hâ Mîm - 7 defa)

İş kararlaştırıldı, yardım geldi, düşmanlık ve savaş ateşi söndü. De ki: O benim Rabbim Allah'tır, O'ndan başka ilah yoktur. O'na tevekkül ettim ve dönüş O'nadır.

(7 defa) "Eğer yüz çevirirlerse de ki: 'Allah bana yeter. O'ndan başka ilah yoktur. O'na tevekkül ettim ve O, yüce Arş'ın Rabbidir.'"

Allah'ın adıyla Allah'ın nuru parladı, Allah'ın kelamı ortaya çıktı, Allah'ın emri sabit oldu, Allah'ın hükmü gerçekleşti. Allah'tan yardım istedim ve Allah'a tevekkül ettim. Kendimi Allah'ın gizli lütfu, ince sanatı, güzel örtüsü, yüce zikri ve saltanatının gücü ile koruma altına aldım. Allah'ın himayesine girdim ve Allah'ın Resulü'ne sığındım. Kendi gücü ve kuvvetimden uzaklaştım, Allah'ın gücü ve kuvvetiyle yardım istedim.

Allah'ım, beni, dinimi ve ailemi, zatını büründüğün ve hiçbir gözün seni görmediği, hiçbir elin sana ulaşamadığı örtünle ört ya alemlerin Rabbi! Ey güçlü, ey Metin (sağlam) olan, gücünle beni zalimler topluluğundan koru. Allah, efendimiz Muhammed'e ve onun ailesine, ilminin ezelden ebede kadar kuşattığı her an ve nefes sayısınca salat ve selam eylesin.

"Geminin yüzmesi ve demir atması Allah'ın adıyla'dır. Şüphesiz ki Rabbim çok bağışlayandır, çok merhamet edendir."

"Gerçekten biz sana apaçık bir fetih verdik. Ta ki Allah, senin geçmiş ve gelecek günahlarını bağışlasın, üzerindeki nimetini tamamlasın, seni dosdoğru bir yola iletsin ve sana şerefli bir zaferle yardım etsin."

(9 defa) "Allah'tan bir yardım ve yakın bir fetih vardır. Müminleri müjdele."

De ki: "İster taş olun, ister demir, isterse gönlünüzde büyüttüğünüz başka bir yaratık olun." Güç ve kuvvet ancak Yüce ve Büyük olan Allah'tandır.

"Allah'ın yardımı ve fetih geldiği zaman, ve insanların bölük bölük Allah'ın dinine girdiğini gördüğün zaman, Rabbini hamd ile tesbih et ve O'ndan af dile; çünkü O, tövbeleri çok kabul edendir."

Allah, efendimiz Muhammed'e ve onun ailesine, ilminin ezelden ebede kadar kuşattığı her an ve nefes sayısınca salat ve selam eylesin.
Seyyid Ahmed İbn İdrîs Kimdir

Seyyid Ahmed İbn İdrîs, İdrîsiyye tarikatının kurucusu ve İslam dünyasında büyük bir alim ve veli olarak kabul edilen önemli bir şahsiyettir. Tam adı Ahmed bin İdris Hasenî olup, Hazreti Hasan'ın soyundan geldiği için "Şerif" unvanını taşır.

Hayatı ve kişiliği hakkında bazı temel bilgiler şunlardır:

Doğumu ve Eğitimi: 1758 yılında Fas'ta, Atlantik kıyısındaki Arâiş bölgesinde bulunan Meysûr'da doğdu. Fas'ta pek çok hocadan ders aldı ve ilim alanında üstün bir seviyeye ulaştı. Tasavvuf ve şer'i ilimleri birleştiren hocalarından etkilendi.

Seyahatleri ve Etkisi: 1798'de Mısır'a, ardından da Mekke'ye gitti ve yaklaşık 30 yıl boyunca burada yaşadı. Mekke'de kaldığı süre boyunca hem Medine-i Münevvere'de hem de Taif'te bulundu. Dersleri ve sohbetleri, dünyanın dört bir yanından gelen talebeler tarafından büyük ilgi gördü.

İdrîsiyye Tarikatı: Kendisi, İslami peygamber Hz. Muhammed'in (s.a.v.) sünnetinin yeniden canlandırılması ve "bid'at" (dinde sonradan ortaya çıkan yanlış uygulamalar) ve "şirk"ten arındırılması amacını taşıyan bir öğreti yaydı. Bu öğretiler, takipçileri tarafından kurulan birçok Sufi yolu aracılığıyla Müslüman dünyasına yayıldı.

Vefatı: 1837 yılında Yemen'in Subye köyünde vefat etti ve kabri bugün bir ziyaretgâh olarak kabul edilir.

Önemli Talebeleri: Öğretilerini yayan ve kendi tarikatlarını kuran birçok etkili talebesi vardı. Bunlardan bazıları Sudan ve Eritre'de Khatmiyye yolunu kuran Muhammed Osman el-Mirganî ve Somali'de Tarîka Muhammediyye'yi yayan Abdurrahman Nurow'dur.

Seyyid Ahmed İbn İdrîs, özellikle uyanıkken Resûlullah Efendimiz'i gördüğünü ve ondan şifahen çeşitli salavat ve dualar öğrendiğini söylemesiyle de tanınır. Kendisinin en büyük kerameti olarak bu durum gösterilir.