Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حزب النصر للشيخ محيي الدين بن عربي
RasitTunca-4 
حزب النصر للشيخ محيي الدين بن عربي

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

رَبِّ أَدْخِلْنِي فِي لُجَّةِ بَحْرِ أَحَدِيَّتِكَ وَطَمْطامِ يَمِّ وَحْدَانِيَّتِكَ ، وَقَوِّنِي بِقُوَّةِ سَطْوَةِ سُلْطَانِ فَرْدَانِيَّتِكَ ؛ حَتَّى أَخْرُجَ إلَى فَضَاءِ سَعَةِ رَحْمَتِكَ وَفِي وَجْهِي لَمَعَانُ بَرْقِ الْقُرْبِ مِنْ آثَارِ رَحْمَتِكَ ، مَهِيباً بِهَيْبَتِكَ عَزِيزاً بِعِنَايَتِكَ مُبَجَّلاً مُكَرَّماً بِتَعْلِيمِكَ وَتَزْكِيَتِكَ ، وَأَلْبِسْنِي خِلَعَ الْعِزَّةِ والقَبُولِ ، وَسَهِّلْ لِي مَنَاهِجَ الْوُصْلَةِ والْوُصُولِ ، وَتَوِّجْنِي بِتَاجِ الْكَرامَةِ والْوَقَارِ ، وَأَلِّفْ بَيْنِي وَبَيْنَ أَحِبَائِكَ فِي دارِ الدُّنْيَا وَفي دارِ الْقَرَارِ ، وارْزُقْنِي مِنْ نُورِ اسْمِكَ بِنُورِ اسْمِكَ وَبِنُورِ ذاتِكَ هَيْبَةً وَسَطْوَةً حَتَّى تَنْقَادَ لِي بِهَا الْقُلُوبُ والأَرْوَاحُ وَتَخْضَعَ لَدَيَّ النُّفُوسُ والأَشْبَاحُ .. يا مَنْ ذَلَّتْ لَهُ رِقَابُ الْجَبَابِرَةِ وَخَضَعَتْ لَدَيْهِ أَعْنَاقُ الأَكَاسِرَةِ لاَ مَلْجَأَ وَلاَ مَنْجَى مِنْكَ إلاَّ إلَيْكَ ، وَلاَ إعَانَةَ إلاَّ مِنْكَ ، وَلاَ اتِّكَالَ إلاَّ عَلَيْكَ .. ادْفَعْ عَنِّي كَيْدَ الْحَاسِدِين، وَظُلُمَاتِ شَرِّ الْمُعَانِدِينَ ، واحْمِنِي تَحْتَ سُرَادِقَاتِ عَزِّتَكِ .. يَا أَكْرَمَ الأَكْرَمِينَ أَيِّدْ ظاهِرِي فِي تَحْصِيلِ مَرَاضِيكَ ، وَنَوِّرْ سِرِّي وَقَلْبِي بِالاِطِّلاَعِ عَلَى مَنَاهِجِ مَسَاعِيكَ ..
إلَهِي كَيْفَ أَصْدُرُ مِنْ بابِكَ بِخَيْبَةِ قَهْرٍ مِنْكَ وَقَدْ وَرَدْتُهُ عَلَى ثِقَةٍ بِكَ ؟! وَكَيْفَ تُؤَيِّسُنِي مِنْ عَطَائِكَ وَقَدْ أَمَرْتَنِي بِدُعَائِكَ ؟! وَهَا أَنَا ذَا مُقْبِلٌ عَلَيْكَ مُلْتَجِئٌ إلَيْكَ ..
اللَّهُمَّ باعِدْ بَيْنِي وَبَيْنَ أَعْدَائِي كَمَا باعَدْتَ بَيْنَ الْمَشْرِقِ والْمَغْرِبِ ، واضْرِبْ رِقَابَهُمْ بِجَلاَلِ مَجْدِكَ كَمَا ضَرَبْتَ رِقَابَ الْجَبَابِرَةِ لِأَصْفِيَائِكَ ، واقْطَعْ أَعْنَاقَهُمْ بِسَطَوَاتِ قَهْرِكَ كَمَا قَطَعْتَ أَعْنَاقَ الأَكَاسِرَةِ لِأَتْقِيَائِكَ وَأَهْلَكْتَ الْفَرَاعِنَةَ وَدَمَّرْتَ الدَّجَاجِلَةَ لِخَوَاصِّكَ الْمُقَرَّبِينَ وَعِبَادِكَ الصّالِحِينَ بِجَلاَئِلِ الْقَهْرِ ، واخْطَفْ أَبْصَارَهُمْ عَنِّي بِنُورِ قُدْسِكَ ؛ إنَّكَ أَنْتَ اللَّهُ الْمُعْطِي جَلاَئِلَ النِّعَمِ الْمُبَجِّلُ الْمُكَرِّمُ لِمَنْ ناجَاكَ بِلَطَائِفِ الرَّحْمَةِ والرَّأْفَةِ يَا حَيُّ يَا قَيُّومُ وَيَا كاشِفَ أَسْرَارِ الْمَعَارِفِ والْعُلُومِ .
وَصَلَّى اللَّهُ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ وَآلِهِ وَصَحْبِهِ أَجْمَعِينَ ، بِرَحْمَتِكَ يَا أَرْحَمَ الرّاحِمِينَ وَيَا أَكْرَمَ الأَكْرَمِينَ ، والْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِين .

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
RasitTunca-4 
Şeyh Muhyiddin İbn Arabî'nin "Hizbü'n-Nasr" (Zafer Hizbi) duasının Türkçe okunuşu aşağıdadır.

Şeyh Muhyiddin İbn Arabî'ye Ait "Hizbü'n-Nasr" Duasının Okunuşu

Bismillâhirrahmânirrahîm

Rabbi edhilnî fî lucceti bahri ahadiyyetike ve tamtâmi yemmi vahdâniyyetike, ve kavvinî bi kuvveti satveti sultâni ferdâniyyetike; hattâ ahruce ilâ fadâi se'ati rahmetike ve fî vechî lem'ânu barkı'l-kurbi min âsâri rahmetike, mehîben bi heybetike azîzen bi inâyetike mubecelen mukerremen bi ta'lîmike ve tezkiyetike, ve elbisnî hıle'a'l-izzeti ve'l-kabûl, ve sehhil lî menâhice'l-vusleti ve'l-vusûl, ve tevicnî bi tâci'l-kerâmeti ve'l-vekâr, ve ellif beynî ve beyne ahıbbâike fî dâri'd-dunyâ ve fî dâri'l-karâr, ver-zuknî min nûri'smike bi nûri'smike ve bi nûri zâtike heybeten ve satveten hattâ tenkâde lî bihâ'l-kulûbu ve'l-ervâhu ve tahda'a ledeyye'n-nufûsu ve'l-eşbâhu... Yâ men zellet lehû rıkâbu'l-cebâbirah ve hada'at ledeyhi a'nâku'l-ekâsirah lâ melce'e ve lâ mencâ minke illâ ileyk, ve lâ i'ânete illâ minke, ve lâ ittikâle illâ aleyk... İd-fa' annî keyde'l-hâsidîn, ve zulumâti şerri'l-mu'ânidîn, vahminî tahte surâdikâti izzetike... Yâ ekreme'l-ekremîn eyyid zâhirî fî tahsîli merâdîke, ve nevvir sirrî ve kalbî bi'l-ittılâ'ı alâ menâhici mesâ'îk...

İlâhî keyfe asduru min bâbike bi haybeti kahrim minke ve kad veredtuhû alâ sikatin bike?! Ve keyfe tu'yisunî min atâike ve kad emertenî bi du'âik?! Ve hâ enâ zâ mukbilun aleyke multeciun ileyk...

Allâhümme bâ'id beynî ve beyne a'dâî kemâ bâ'adte beyne'l-meşrıkı ve'l-mağrib, vadrib rikâbehum bi celâli mecdike kemâ darabte rikâbe'l-cebâbirati li asfiyâik, vakta' a'nâkahum bi satavâti kahrike kemâ kata'te a'nâka'l-ekâsirati li atkıyâike ve ehlekte'l-ferâin ah ve demmerte'd-decâcilete li havâssike'l-mukarrabîne ve ibâdike's-sâlihîne bi celâili'l-kahr, vahtaf ebsârahum annî bi nûri kudsike; inneke ente'llâhu'l-Mu'tî celâile'n-ni'ami'l-mubecellu'l-mukerrimu li men nâcâke bi letâifi'r-rahmeti ve'r-ra'feti yâ Hayyu yâ Kayyûmu ve yâ Kâşife esrâri'l-me'ârifi ve'l-ulûm.

Ve sallallâhu alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecme'în, bi rahmetike yâ Erhame'r-Râhimîn ve yâ Ekreme'l-Ekremîn, ve'l-hamdu lillâhi Rabbi'l-âlemîn.

Signing of RasitTunca

Smileys-2
RasitTunca-4 
Şeyh Muhyiddin İbn Arabî'nin "Hizbü'n-Nasr" (Zafer Hizbi) duasının Türkçe tercümesi

Şeyh Muhyiddin İbn Arabî'nin "Hizbü'n-Nasr" (Zafer Hizbi) duasının Türkçe tercümesi ve meali aşağıdadır. Bu dua, Allah'tan yardım, güç ve zafer istemek için okunur.

Şeyh Muhyiddin İbn Arabî'ye Ait "Hizbü'n-Nasr" Duasının Anlamı

Rahman ve Rahim olan Allah'ın adıyla.

Rabbim! Beni, ahadiyyetinin denizinin en derin yerine ve vahdaniyyetinin deryasının tam ortasına dahil et. Tekliğinin (ferdâniyyetinin) sultanlığının gücüyle beni öyle güçlendir ki, senin rahmetinin geniş alanına çıkayım. Yüzümde, rahmetinin eserlerinden olan yakınlığın şimşeği parlasın. Senin heybetinle heybetli, inâyetinle aziz, öğretin ve arındırmanla yüceltilmiş ve ikram edilmiş olayım.

Bana izzet ve kabul elbiselerini giydir. Kavuşma ve ulaşma yollarını bana kolaylaştır. Beni keramet ve vakar tacıyla taçlandır. Dünya yurdunda ve karar yurdunda (ahirette) sevdiklerinle aramızda bir ülfet oluştur. İsminin nurundan, isminin nuruyla ve zatının nuruyla bana öyle bir heybet ve satvet (güçlü etki) ver ki, kalpler ve ruhlar bana boyun eğsin, nefisler ve bedenler bende huşu duysun.

Ey zorbaların boyunlarının önünde eğildiği ve kralların başlarının kendisine boyun eğdiği Zat! Senden başka sığınak ve kurtuluş yoktur. Yardım ancak sendendir ve güvenmek de ancak sanadır. Haset edenlerin tuzaklarını, inatçıların şerrinin karanlıklarını benden uzaklaştır. Beni izzetinin perdelerinin altında himaye et.

Ey ikram edenlerin en cömerdi! Senin hoşnutluğunu elde etmemde zahirimi (dışımı) güçlendir. Senin gayretlerinin yollarını bilmekle sırrımı ve kalbimi nurlandır.

İlâhî! Sana güvenerek kapına gelmişken, senden bir kahır hayal kırıklığıyla nasıl geri dönebilirim? Bana dua etmemi emretmişken, nasıl olur da ihsanından beni ümitsiz bırakırsın? İşte ben sana yöneldim ve sana sığındım.

Allah'ım! Benimle düşmanlarımın arasını, doğu ile batının arasını uzaklaştırdığın gibi uzaklaştır. Ey Allah'ım! Seçkin kulların için zorbaların boyunlarını vurduğun gibi, azametinin celaliyle onların boyunlarını vur. Ey Allah'ım! Takvâ sahibi kulların için kralların boyunlarını kestiğin gibi, kahredici gücünün darbeleriyle onların boyunlarını kes. Kendine yakın kıldığın has kulların ve salih kulların için Firavunları helak edip Deccalleri yok ettiğin gibi, büyük bir kahr ile onların da gözlerini kudsiyetinin nuruyla benden al (şaşkına çevir). Şüphesiz ki sen, büyük nimetleri veren, rahmet ve şefkat lütuflarıyla sana gizlice yalvaranları yücelten ve onurlandıran Allah'sın. Ey Hayy (diri), ey Kayyûm (her şeyi ayakta tutan) ve ey marifetlerin ve ilimlerin sırlarını açığa çıkaran!

Allah, efendimiz Muhammed'e, O'nun âline ve bütün ashabına salât ve selâm eylesin. Rahmetinle, ey merhametlilerin en merhametlisi ve ey ikram edenlerin en cömerdi. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.

Signing of RasitTunca

Smileys-2

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-4 صلاة النقطة للشيخ محمد عبد الكريم السمان RasitTunca 0 38 08-03-2025, 03:49 PM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-4 صلاة الجوهرة للشيخ عبد المحمود بن نور الدائم RasitTunca 0 35 08-03-2025, 03:48 PM
RasitTunca-4 صلاة الحروف للشيخ أحمد الطيب بن البشير RasitTunca 0 33 08-03-2025, 03:48 PM
RasitTunca-4 الصلاة اللاهوتية للشيخ أحمد الطيب بن البشير RasitTunca 0 32 08-03-2025, 03:47 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi