Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 2.48/5 - 27 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kuzu Kaburga Dolma
#1
Oku-1 
MALZEMELER
2 su bardağı elma suyunda haşlanmış Amerikan Pirinci
3 kg. kuzu kaburgası (pirzolası) bütün olarak
Tuz ve toz karabiber

Dolma İçi:
1 su bardağı doğranmış kereviz başı
1 çay bardağı doğranmış soğan
4 yemek kaşığı tereyağ veya margarin
2 su bardağı dilimlennıiş elma
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı baharat

HAZIRLANIŞI
Kuzu kaburgasını kemikler yukarıya gelecek şekilde dairesel olarak düz bir tepsiye yerleştirin. Üzerine tuz ve biber serpin. Yanmaması için kemik uçlarını folyo ile sarın. Su ilave etmeyin ve üzerini kapatmayın. 200 derece fırında 30 dakika süre ile kızartın. Diğer tarafta geniş bir tava içinde tereyağını eritin. Kereviz ve soğanı orta ateşte pişirin. Ocaktan indirin. Pirinç, elma, ceviz, kuru üzüm, tuz ve baharat ile karıştırın. Kızarmış kaburganın içini bu malzeme ile doldurun. Üzerini folyo ile kapatın ve 15 dakika daha pişirin. Folyoları çıkarın ve sıcak olarak servis yapın.

Afiyet Olsun!!





Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
Oku-1 Karisik Dolma RasitTunca 0 1,103 06-24-2022, 11:34 PM
Son Yorum: RasitTunca
Yeni-3 Kelebek Makarnali Kuzu Yahni RasitTunca 0 1,010 06-09-2020, 05:24 PM
Son Yorum: RasitTunca

Hızlı Menü:


Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi