Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
حزب الابريز الطريقة العيساوية السباعية
RasitTunca-4 
Hizbu'l-İbrîz (Saf Altın Duası) - Türkçe Tercümesi (Meali)

Hizbin Tavassutu (Yönelişi):

Kutub'un diyarından bir sevgi esintisi esti.

Bu esinti, kalpteki ayrılık ateşiyle oluşan kokuyu güzelleştirdi.

Hidayetinin nurları tüm beldeleri kapladı.

Zühdün saadeti, onun talihinin saadetini geçti.

Belki Îsâ (Şeyh Muhammed bin Îsâ) tarafından bir merhamet dokunur; ne zamandır

Nidâ ediyorum ve onun sevgi selinden bir sevgi umuyorum.

Eğer Meknes, şeyhimizin diyarı ise,

Doğuda onun vaadiyle nice hastalar şifa bulur.

Allah ehlinin evinden onun kadri yüceldi.

O, Peygamber'in adaşıdır, dedesi de onunla övünen kişidir.

Onun nurlu virdleri, razı olunan şeyhinden gelmiştir.

Bu virdlerin en önemlisi, hizbin sırrından gelen sürekli okumadır.

Ne güzel bir hizb ki, Rabbimizin vasfını ortaya koyar.

Mürid için hidayetiyle hayır alametleridir.

Eğer onun sırrına ulaşmak istersen,

Onu açarken, hidayet eden ve müjdeci olan o Peygamber'e ve ailesine salât ve selam eyle.

Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah'ım! İzzet hazinesinin ve büyük kurtuluşun saf altını olan, parlak ve düzgün güzelliğin gözbebeği olan, ezeli ve kadim bir şekilde kazanılan manalarla idrak edilmekten aciz olunan, hakikatin güneşi olan, inayetin gülümsemesiyle parlayan ve genel sadakatte en son noktanın gayesi olan Efendimiz Muhammed'e salât eyle. O, hilmin sancağıdır, hayat pınarının sırrının nuruyla çevrelenmiştir ve fazilet ve ikramın özellikleriyle zafer kazanmıştır. Öyle bir salât eyle ki, Ey Rahîm olan, bu salât, onu söyleyenin üzerine senin rahmetinle bağlı olan doğuşlarla aydınlık saçsın.

Allah'ım! Senin katındaki sadıkların doğruluğu hakkına, senin seçtiğin kullarının sana yemin etmesi hakkına, hak ile sana mensup olan peygamberlerin yakarışı hakkına, azamet ve kibriyayı açığa çıkaran celâlin hakkına, rahmet ve huzurun zuhuruyla yücelen cemâlin hakkına (celâl, kaderin tecellisi anında hilmi idare etmek için cemâlle birleşir), hükmün kesinleşmesi ve kurtuluş sayfalarının kapanması anında (o celâlin) cemâlin, sana yönelenlerin müşahede gözünde yansısın. Böylece sana yönelerek sadık bir yakarışla, rıfk (yumuşaklık) talep ederek boyun eğsinler ki, senin hilminin tarafından af nuru parlasın.

Çünkü korkanların kalpleri kaymaz. Eğer cemâli görme hususunda senden bir zuhur olmasaydı, herkes celâlin bir parçasından, bir kısmından helak olurdu. Hamd sana mahsustur Rabbim, verdiğin ve ikram ettiğin şeyler için. Çünkü var olan her şey, senin cömertlik ve ikramını inkâr etmez. Eğer sen bizi bir göz açıp kapayıncaya kadar senden başkasına bıraksaydın, bir zerre kadar günah işleyen kimse bile kurtulamazdı. Fakat senin lütfun bütün yaratılmışlarına geniştir. Senin adaletin sana isyan edenleri helak etse de, sen lütuf perdenle onu gizledin. Öyle ki, senin nimetlerine nankörlük edenler, kimsenin kendilerine güç yetiremeyeceğini sandılar. Oysa cehaletlerinden, senin çok lütufkâr, çok merhametli olduğunu bilemediler.

Senden şüphe ve şirkten korunmayı, nimetin azapla yok olmasını ve senden başkasına zillete ve hor görülmeye bakmamayı istiyorum. Çünkü zararı senden başka giderebilecek kimse yoktur. Kim kurtuluşa erdiyse, ancak sana yöneldiği için kurtuldu. Sen, nefsin daraldığı her şey için hazırsın ve sen, nefsine ondan daha merhametlisin. Senin lütfunun kıymetini, kime ikram ettiğini ancak sen bilirsin. Bana öyle bir lütuf ver ki, senden başkasına yönelmeyeyim. Cehalet gecesinin karanlığında, senin marifetinin ünsiyetiyle beni yakınlaştır. Senin huzuruna ulaşmamı sağlayan bir yol göster bana. Senin verdiğine engel olacak yoktur. Eğer senden başkasının kudreti geçerli olsaydı, engelleme olurdu ve cömertlik daralırdı. Senin şâmil ihsan denizinin lütuf sahiline yanaşanlara ne mutlu! Sen istediğin hikmetle bir şeyi açığa çıkardın, bir şeyi gizledin. Her şey sana şükretmeyi gerektirir.

Allah'ım! Tükenmeyen lütfunu umduğum sürece, bana onu ilham et. Çünkü tüm hazinelerin her şeyi içine aldığı gibi, senin rahmetin de dünya hayatında bütün yarattıklarını kuşatmıştır. Sen, senin birliğini tasdik edenleri ve peygamberlerine iman edenleri buluşma gününe mahsus kıldın.

Allah'ım! Bize evliyan olan muhlislerin sevgisini nasip et. Onlarla bizi öyle kaynaştır ki, senin katında onların en yücelerinden olalım. Onların içinde senin katında kabul görenlerden eyle ve beni kimsenin ulaşamayacağı inayet gözünle koru. Sen Veli (koruyucu) ve Nasîr (yardımcı) olansın. Allah'ım! Heybetinin hakkı için ki, eğer ondan bir hardal tanesi kadar tüm denizlerine atılsaydı, korkudan kaynardı. Yeryüzünün sarp dağlarına atılsaydı, paramparça olur ve savrulup giderdi. Bu heybetinle beni uzaklıktan yakınlaştır, ciddiyetle beni şakacılıktan kurtar. İnatçı her cebbarla karşılaştığımda galip gelen kudretinin sırrından bana bir giysi giydir. Aziz olan yardımınla beni destekle, çünkü sen bana şah damarımdan daha yakınsın. Ne lütfunu inkar ederim, ne de senden başkasını tanırım. Sen azap takdir ettiğinde beni senden kim koruyabilir ki?

Senin rahmetini umarak sana isyan edenin cezasını hemen verme. Kimsenin üzerinde senin minnetinden başkası yoktur. Senin buğz ettiğin mutlu değildir ve senin merhamet ettiğin de bedbaht değildir. Eğer rahmetin gazabını geçmemiş olsaydı ve kalemin böyle yazmasaydı, kovduğun kimseler üzerinde senin cömertliğin ve lütfun zuhur etmezdi. Allah'ım! Senden, ince ve gizli lütuflarla birlikte sürekli afiyetini istiyoruz. Çünkü açıkça görünen, nimetin yok olmasıyla ortaya çıkar ve kalbin fitneye düşmesiyle, kafa karışıklığına sebep olan bir telaşa kapılırız. Biz ise zayıfız, bu zararı taşımaya gücümüz yetmez. Sen sevdiğin kişilerden hayır diledin.

Biz de senden, bu hayrın ardından, üzerimizdeki perdeyi yırtacak bir kederin gelmemesini istiyoruz. Cömert olan için, kendisine kötülük edene aracısız olarak ihsanda bulunmak gerekir. Öyleyse, aracılar aracısının ahdiyle gelen kişiye nasıl muamele edilmez ki? Senin sevgilin ki, onu izzet ve zafer tacıyla taçlandırdın. En yüce melekûtta onu yakınlığınla destekledin. Ceberrut meclisinde onu izzet makamına oturttun. O, Efendimiz Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) ki, onunla doğru dinine yönelttiğin kimselere hidayet verdin. Onu şereflendirdiğin, yücelttiğin ve diline hakkı yerleştirdiğin herkesin içinde kerim kıldın. Böylece o, zikir, sır ve övünme ganimetleriyle zafer kazandı. Hatta yüce huzurunda Rabbânî sırların ve ilahî manaların tecellilerini müşahede etti. Ne kadar da değerli bir lütuf! Bu lütfu, tüm peygamberlerin ve saf kişilerin üzerinden ayırdın ve kıyamet günü onun ümmetine şefaat etme özelliğini ona verdin. Göklerinin ve yerinin ehli olan bütün yaratılmışların, ondan başkasını talep etmediği gibi.

Allah'ım! Senden, onu ve ona iman edenleri, layık olduğu en güzel şekilde ödüllendirmeni istiyoruz. Ve ona ve âline, senin devamın devam ettiği, şanın yüceldiği ve saltanatın aziz olduğu sürece sayılamayan, sınırlanamayan ve kesilmeyen bir salât eylemeni istiyoruz.

Allah'ım! Duamı kabul et, ümidimi sabitleştir. Benim ve mümin kullarının sonunu şehadetle bitir. Âmin.

"Senden başka ilah yoktur. Seni tenzih ederim. Şüphesiz ben zalimlerden oldum." (Üç defa) "Ve davamızın sonu, hamdin âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsus olmasıdır."

Sonra şunlar okunur:

"Muhammed, Allah'ın elçisidir. Onunla birlikte olanlar, kâfirlere karşı çetin, kendi aralarında ise merhametlidirler. Onları rükû ederken, secde ederken görürsün. Allah'tan lütuf ve rıza isterler. Yüzlerindeki nişaneleri, secde izidir. Bu, onların Tevrat'taki ve İncil'deki vasıflarıdır. Tıpkı bir ekin gibidir ki, filizini çıkarır, sonra onu güçlendirir, kalınlaşır ve kendi sapları üzerine dikilir. Bu, ziraatçıların hoşuna gider. Allah, böylece onları kâfirlere karşı öfkelendirir. Allah, iman edip salih ameller işleyenlere mağfiret ve büyük bir mükâfat vaat etmiştir." (Fetih Suresi, 29)

"Şüphesiz Allah ve melekleri, Peygamber'e salât ederler. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin ve tam bir teslimiyetle selâm verin." (Ahzab Suresi, 56)

Sonra da "Salâtü'l-Muhibbîn" (Sevenlerin Salâtı) okunur:

Allah'ım! Sevenlerin ruhlarının kıblesi olan, muhlislerin hayatının gözbebeği olan, en büyük şahit olan emanetçin, en yüce müşahede edilen rasulün, mülk ve melekût âleminin ruhu, hikmet ve rahmet nurlarının denizi, tevhidinin aracılar âleminde yürüyen sırrı, mürekkeb ve basit şeylerden münezzeh olan Zat'ın sırlarını açıklayan Efendimiz Muhammed'e salât eyle.

Öyle bir salât eyle ki, sana yakışır, senden gelir ve sana döner. Ona salât edenlerin tüm salâtlarından üstün ve faziletli olur. Allah'ım! O salâtla bizi onun ilminin ve alametlerinin makamına indir, onun yüce kadrinin ve makamlarının yüceliğinde bizi ona yakınlaştır. Allah'ım! Onun hidayet yıldızları, iktida (uyma) nurları olan ashabından ve gece ile gündüz birbirini takip ettiği sürece, temiz ve efendi olan ailesinden razı ol. Ve bolca selamet ver. Güç ve kuvvet ancak yüce ve azamet sahibi olan Allah'a aittir. Rabbin, o izzet sahibi Rab, onların vasıflarından münezzehtir. Selam olsun peygamberlere. Hamd, âlemlerin Rabbi olan Allah'a mahsustur.

Signing of RasitTunca

Kar©glan Başağaçlı Raşit Tunca
Smileys-2

Bu Konudaki Yorumlar
RE: حزب الابريز الطريقة العيساوية السباعية - Yazar: RasitTunca - 08-03-2025, 11:17 PM

Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
RasitTunca-4 دُعـاءُ البَسْـمَلَةِ الشَّـريفَةِ الطريقة القادرية RasitTunca 2 113 08-04-2025, 01:56 PM
Son Yorum: RasitTunca
RasitTunca-4 حزب الفلاح الطريقة العيساوية السباعية RasitTunca 2 135 08-03-2025, 11:35 PM
RasitTunca-4 حزب الحصن الطريقة العيساوية السباعية RasitTunca 3 157 08-03-2025, 11:06 PM

Hızlı Menü:

Konuyu Okuyanlar: 1 Ziyaretçi